Wat moet ik weten over het praktijkexamen auto?

Een goede voorbereiding op je praktijkexamen voor de auto is heel belangrijk. Wat wordt er tijdens het praktijkexamen getoetst? Waar moet je op letten? Hoe gaat het in zijn werk? 

Nationale Rijschool heeft een aantal tips op een rij gezet, voor een goede voorbereiding op je praktijk examen. Bekijk de tips van Nationale Rijschool hier.
Het praktijkexamen duurt gemiddeld 55 minuten. Het CBR heeft de volgende video opgenomen over de werkwijze van het praktijkexamen: "CBR Praktijkexamen".

Wat wordt er getoetst tijdens het praktijk examen voor de auto?

Om te slagen is het allereerst belangrijk dat je veilig en zelfstandig rijdt. Je moet rekening houden met andere weggebruikers. Tijdens het praktijk examen worden de volgende onderdelen getoetst:

Hoelang duurt een rijexamen?

Het rijexamen duurt in totaal 55 minuten en begint met een kennismaking met de examinator. Het praktijkexamen bestaat uit de volgende onderdelen.

  1. Vooraf het rijexamen
  2. Op het parkeerterrein
  3. Het rijexamen
  4. De uitslag

Wat zijn de wachttijden voor het rijexamen?

De wachttijd voor het rijexamen bedraagt momenteel ruim 14 weken. Zonder ingrijpen zal deze termijn oplopen naar 20 weken.

Praktijkexamen inplannen

Wil jij een praktijkexamen inplannen? Je kunt een praktijkexamen alleen aanvragen via een rijschool. Vul ons contactformulier in en geef aan op welke dag je graag zou willen afrijden. Ook als je vragen hebt, kun je ons via datzelfde formulier bereiken. Wij helpen je graag verder!

Lees meer
Deel deze pagina via:

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

CHECKMARK
ACTIE: €100 korting op je lespakket
CHECKMARK
Start nu, betaal achteraf
CHECKMARK
Gratis herexamen €330,-
CHECKMARK
€6,- korting per les

Proefles aanvragen

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carcrossmenu