Geschreven door:

Javier CordrompJavier Cordromp

Bocht achteruit rijden in 5 stappen uitgelegd

Leestijd 2 minuten

Een bocht achteruit rijden in de auto valt onder de bijzondere verrichtingen. Hoe leer je een bocht achteruit te rijden? Lees de vijf stappen van Nationale Rijschool en je weet direct hoe je gemakkelijk een bocht achteruit kunt rijden. Uiteraard leer je ook tijdens onze rijlessen hoe je een bocht achteruit rijdt met de beste tips van onze kwalitatieve rijinstructeurs.

Stap 1: Maak ruimte voor jezelf

Rijd bij de bocht waar je de oefening wilt uitvoeren ongeveer 5 á 10 meter door. Houd rekening met een breedte van maximaal een halve meter van de auto tot de stoeprand, zodat je straks genoeg ruimte hebt om de bocht te maken. Voordat je stopt, zet je je knipperlicht naar rechts aan, kijk je goed in je rechterbuitenspiegel, je binnenspiegel en je binnenspiegel.

Stap 2: Zorg voor veiligheid: kijk eerst in je binnenspiegel

Voordat je achteruit rijd, kijk je in je binnenspiegel. Staat er inmiddels geen auto achter je? Wanneer dit niet het geval is, rijd je rustig in een rechte lijn naar achteren.

Stap 3: Blijf doorrollen

Zodra de rechte stoeprand van de zijstraat die je in wilt draaien in het zijraam van je achterdeur verschijnt, stuur je gelijkmatig en rustig naar rechts. Laat de auto tijdens het sturen doorrollen, zodat je niet stil komt te staan.

Stap 4: Recht ten opzichte van de straat

Ben je op de helft van de bocht, dan stuur je nog meer naar rechts. Staat de auto bijna recht ten opzichte van de straat, dan stuur je vlot terug naar links totdat de auto weer recht achteruit rijdt.

Stap 5: Houd de stoeprand in de gaten

Bij het recht achteruit rijden houd je de stoeprand (rechte lijn) aan in het midden van je achterruit. Rijd vervolgens ongeveer 5 á 10 meter door in een rechte lijn, voordat je stopt. De oefening is afgerond!

Bij het wegrijden zet je je knipperlicht naar links aan. Wanneer er geen ander verkeer aankomt, kun je wegrijden!

›› Bekijk de andere bijzondere verrichtingen

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu

[variable_1] uit [variable_2] heeft zich zojuist ingeschreven voor een proefles.