Leestijd 3 minuten

Afrijden is leuk.. No stress!

Na al het rijlessen is het zo ver.. Je mag afrijden! De rijinstructeur vind dat je er klaar voor bent. Maar vind jij dat ook? Of voel je je hart al in je keel slaan als je er aan denkt.. Wij denken dat niemand compleet ontspannen begint aan het afrijden. Gelukkig weten we zeker dat jij dit gewoon gaat rocken. Het enige wat jij moet doen is.. Minder stressen. Dit is namelijk nergens voor nodig 😉

You can do it!

Bij Nationale Rijschool zien we dagelijks onze talenten opgaan voor het rijexamen. Soms zit het weer tegen, is het druk op de weg of heeft de examenkandidaat een slechte nacht gehad. Achteraf valt het meestal wel mee. Ben jij eigenlijk een coole kikker achter het stuur?

Dit moet je dus niet denken voor het afrijden

Mocht je het volgende denken voor het opgaan voor je rijexamen? Pas dan op!
Denk dit niet:

  • Zit mijn haar goed?

Zelfs met een badhairday kun jij gewoon slagen!

  • Ik hoop dat de examinator mij aardig vind

Je weet nooit wie naast je gaat zitten. De één praat veel, de ander zegt niks. Wees gewoon jezelf. Dat vinden examinators vaak het prettigst én dit komt ook nog eens zelfverzekerd over. En dat ben je!

  • Wat als ik een black-out krijg?

De grootste reden van black-outs? De gedachte dat je er een krijgt! Maak jezelf niet gek. Je ben Max Verstappen i.p.v. Gerard Joling!

  • Ben ik wel goed genoeg?

Ja! Je bent goed genoeg. Wij laten je niet zomaar opgaan voor het rijexamen. Dit doen we pas als we zeker weten dat je er klaar voor bent.

Denk hier aan voor het rijexamen!

Maar wat als het gewoon lukt? Gewoon jij, in één keer! We zien te veel leerlingen gespannen beginnnen aan het rijexamen. Een tikkeltje gezonde spanning is #sowieso goed. Maar laat je dus niet gek maken. Denk eens aan deze gedachte-trucjes:

  • Denk aan niks.. Mediteer!

Er ligt echt geen taboe meer op mediteren. Het is eigenlijk gewoon even een momentje voor jezelf. Neem dit 'momentje' vlak voor het examen. Sluit je ogen en probeer alleen aan je ademhaling te denken. Accepteer de spanning in je lichaam. Tijdens het mediteren stoor je je niet meer aan de spanning van het rijexamen.

- Wist je dat Lionel Messi nog steeds voor elke wedstrijd de druk voelt, en daarom groot fan is van mediteren? - 

  • Ik kan het!

Een beetje zelfvertrouwen. Kop op. Als je denkt dat je het kan vergroot dit al met 50% de kans dat het ook echt lukt. De skills heb je na al die rijlessen. Nu nog uitvoeren.
Borst vooruit en gaan!

  • YOLO

Ken je YOLO nog? You Only Live Once. Haal alles uit het leven wat er in zit. Vandaag is de dag dat je op moet voor je rijexamen. Ga gewoon zonder zorgen het rijexamen in. Denk: "YOLO, wat kan er gebeuren. Wat is het ergste dat je kan overkomen? Het nogmaals moeten doen?" Ook dan niet getreurd. Je kan bij Nationale Rijschool gewoon gratis herkansen!

Slaag  bij Nationale Rijschool

We gaan er niet vanuit, maar misschien is het een troost om te weten dat je bij Nationale Rijschool gratis herexamen krijgt. Bij Nationale Rijschool mag je op als we denken dat je er klaar voor bent. Zo hebben we de ervaring om dit in te kunnen schatten en geven we je eerlijke tips en advies voor onderweg. We stomen je klaar voor dat rijexamen. Toe aan nog wat meer rijexamen tips? Lees dan nog eens de 5 beste examentips.

Benieuwd naar de lespakketten? Bekijk dan de voordelige pakketten van Nationale Rijschool.

Ga ervoor en slaag bij Nationale Rijschool!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu