Hoe leer ik de theorie voor de auto?

1. Gratis theorieboek

Een theorieboek is het eerste wat je nodig hebt! Je kunt op internet wel veel informatie vinden, maar niet alle informatie is beschikbaar. Leen een theorieboek bij de bibliotheek of koop een theorieboek voor jezelf. 

2. Theoriestof leren

Het leren van de theoriestof kun je op verschillende manieren doen. De ene manier vindt de één prettig en de andere manier vindt de ander prettig.

  • Maak samenvattingen: wanneer je samenvattingen maakt en de belangrijke punten uitschrijft, beheerst je zeker al 50% van de stof. De samenvattingen kun je makkelijk nog een paar keer doorlezen.
  • De stof een aantal keer doorlezen.
  • Overhoor jezelf. Wanneer je een hoofdstuk hebt gelezen, formuleer je voor jezelf vragen. Deze kun je na het lezen van het boek erbij pakken en testen. Op deze manier weet je of je de stof goed beheerst.

3. Oefenen

Het spreekt misschien voor zich, maar naast het leren van de lesstof is het ook belangrijk dat je een oefentoets maakt van een theorie-examen. Op Nationale Rijschool zijn er twee toetsen die je kunt oefenen, namelijk de online theorietest en de verkeersboorden quiz. Klik op de afbeeldingen om naar de examens te gaan!

4. Theoriecursus

Heb jij moeite met het leren van de theorie? Dan is het volgen van een theorie cursus een goede optie.
Vragen over het leren van je theorie? Stuur ons gerust even een e-mail via het contactformulier of een berichtje via Facebook!

Geslaagd voor je theorie-examen? Gefeliciteerd!

Wanneer je het certificaat in ‘the pocket’ hebt, kun je met een gerust hart rijlessen gaan volgen. Je hoeft niet te wachten met je praktijk examen totdat je het theorie-examen hebt behaald. Plan vrijblijvend een proefles in bij Nationale Rijschool en start op hele korte termijn met het volgen van rijlessen! Dan kun je al in een maand tijd (spoedpakket) of in vier maanden tijd je rijbewijs behalen.

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carcrossmenu