Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp - Contentschrijver

Smartphone vs. navigatiesysteem. Wat is beter?

Leestijd 2 minuten

Heb ik eigenlijk nog wel een navigatiesysteem nodig als ik ook gewoon Google Maps op mijn smartphone heb staan? Geen onterechte vraag natuurlijk, immers via beide systemen kom jij #sowieso op de plek van bestemming. Maar welk systeem kun je nu het best gebruiken? We zetten de voor-en nadelen graag voor je op een rijtje!

Waarom een navigatiesysteem?

Een navigatiesysteem, in de volksmond ook wel een TomTom genoemd, is daadwerkelijk gemaakt voor het navigeren in de auto. Dit kun je voornamelijk terugzien in het gebruiksgemak. Zo heeft een navigatiesysteem een breed scherm, waardoor je route duidelijk wordt weergegeven. Daarnaast is de verkeersinformatie zeer volledig en beschikt het systeem in vele gevallen over een anti-reflecterend scherm waardoor je altijd duidelijk kunt zien hoe je moet rijden. Een ander groot voordeel van een navigatiesysteem is de gebruiksduur van de batterij. Deze gaat namelijk veel langer mee dan de batterij van een smartphone.

Navigatiesysteem

Een nadeel van een navigatiesysteem is echter het updaten. Je moet het toestel namelijk regelmatig aan de computer hangen om essentiële kaartupdates te installeren. Zodra het navigatiesysteem over wifi beschikt is dit uiteraard niet het geval, maar deze optie is alleen in de luxere modellen terug te vinden. Het updaten van zo’n toestel kan snel tot irritatie leiden; ‘Moet ik hem nu alweer aan mijn pc gaan hangen?’

Waarom een smartphone?

Op een smartphone is veelal standaard Google Maps of Apple Maps geïnstalleerd. Dit betekent dat je direct kunt navigeren. Ook over updates hoef jij je geen zorgen te maken. De app zorgt namelijk automatisch voor de meest recente kaarten. Daarnaast is een smartphone ook sneller in gebruik. Je hoeft hem namelijk niet eerst aan te zetten en te wachten op bepaalde menu’s. Een smartphone is meteen ready-to-go op het moment dat jij dat wilt! Een ander bijkomend voordeel van een smartphone is de spraakbesturing die automatisch geïntegreerd zit. Dit zorgt voor een pluspunt in het gebruiksgemak.

smartphone

Een nadeel van een smartphone is de beperkte weergave van de route. Er wordt namelijk minder duidelijk aangegeven welke kant jij op moet. Een navigatiesysteem gebruikt daarentegen een efficiëntere indeling van het scherm om jou de juiste weg te wijzen. Ook kun je tijdens het navigeren gebeld worden op je smartphone wat dus de app kan onderbreken. Dit zal ervoor zorgen dat jij niet niet meer weet hoe je moet rijden. Onhandig!

Wat past bij jou?

Maar welk systeem moet ik nu gebruiken? Mmmm...lastige vraag! Gebruik het systeem waar jij je het meest op je gemak bij voelt. Een navigatiesysteem is er echt op gemaakt om jou in de auto zo goed mogelijk de weg te wijzen. Ga je dus een lange reis tegemoet, gebruik dan gewoon een navigatiesysteem. Voor de korte rit kun je net zo goed de smartphone erbij pakken. Houd er wel rekening mee dat je hem netjes in de houder stopt en je tijdens de rit niet kunt worden afgeleid door binnenkomende meldingen. Succes!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu
×