Geschreven door:

Javier CordrompJavier Cordromp

Recht achteruit rijden in 4 stappen!

Leestijd 2 minuten

Achteruit rijden kan soms een uitdaging zijn, vooral als je niet gewend bent om dit te doen. Gelukkig is het een vaardigheid die je kunt leren en oefenen. In dit artikel leggen we uit hoe je op een veilige manier achteruit kunt rijden, in 4 stappen.

Stap 1: Kies een plek en geef richting

Voordat je begint met achteruit rijden, is het belangrijk om te bepalen waar je de handeling gaat uitvoeren. Zoek een geschikte plek uit, bijvoorbeeld een lange rechte weg, en geef richting aan om andere weggebruikers op de hoogte te stellen.

Stap 2: Blijf goed kijken en rij achteruit

Voordat je achteruit gaat rijden, is het belangrijk om goed om je heen te kijken. Controleer of er geen obstakels, mensen of andere voertuigen in de weg staan. Als je zeker weet dat de weg vrij is, kun je achteruit gaan rijden. Blijf tijdens het achteruitrijden de omgeving goed in de gaten te houden, door bijvoorbeeld regelmatig in de achteruitkijkspiegel te kijken en door over je schouder te kijken.

Stap 3: Na 20 meter zet je de auto stil

Zodra je ongeveer 20 meter achteruit hebt gereden, is het tijd om de auto stil te zetten. Dit doe je door zoals normaal af te remmen. Zo kun je op een rustige manier bepalen of je nog verder achteruit wilt rijden of dat je klaar bent om verder te rijden in de vooruitgang.

Stap 4: Kijk goed, geef richting en vervolg je weg

Voordat je verder rijdt, is het belangrijk om nogmaals goed om je heen te kijken. Controleer of er geen obstakels, mensen of andere voertuigen in de weg staan of aankomen. Als alles veilig is, kun je de richtingaanwijzer gebruiken om aan te geven in welke richting je op wilt en vervolg je je weg.

Bekijk ook de andere bijzondere verrichtingen zoals hellingproef, fileparkeren en bocht achteruit rijden!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu

[variable_1] uit [variable_2] heeft zich zojuist ingeschreven voor een proefles.