Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp

Keren door middel van steken in 5 stappen!

Leestijd 2 minuten

In sommige situaties kan het nodig zijn om je auto om te keren, bijvoorbeeld als je de verkeerde afslag hebt genomen of als je in een smal straatje terecht bent gekomen. Een manier om dit te doen is door middel van steken, ook wel bekend als straatje keren. In dit artikel laten we zien hoe je op een veilige manier kunt keren door middel van steken in vijf eenvoudige stappen. 

Stap 1: Zoek een geschikte en ruime weg

Voordat je begint met het keren van je auto is het belangrijk om een geschikte en ruime weg te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld een zijstraat zijn of een brede parkeerplaats. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om de auto te kunnen steken, zodat je niet tegen andere obstakels aan hoeft te rijden.

Stap 2: Sta stil, kijk om je heen en geef richting

Zodra je een geschikte plek hebt gevonden, is het belangrijk om stil te staan en om je heen te kijken. Kijk of er andere auto's, fietsers of voetgangers in de buurt zijn en geef indien nodig aan dat je gaat keren door middel van het gebruik van je richtingaanwijzer.

Stap 3: Begin met sturen naar links

Zodra je zeker weet dat het veilig is om te keren, kun je beginnen met sturen naar links. Hierdoor zal de achterkant van de auto naar rechts bewegen, wat nodig is om het steken te kunnen uitvoeren.

Stap 4: Achteruit rijden naar rechts

Terwijl je de auto naar links stuurt, kun je ook beginnen met achteruit rijden. Dit zal ervoor zorgen dat de achterkant van de auto verder naar rechts beweegt, wat nodig is om het steken te voltooien.

Stap 5: Vooruit sturen naar links en wegrijden

Zodra de auto voldoende naar rechts is bewogen, kun je vooruit sturen naar links en wegrijden. Zorg ervoor dat je op een veilige manier de weg oprijdt en dat je de richtingaanwijzer gebruikt om aan te geven dat je de straat weer oprijdt.

Met deze stappen kun je op een veilige manier keren door middel van steken. Het is belangrijk om altijd goed om je heen te kijken en te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om de auto te kunnen steken. Als je dit in acht houdt, kun je op een efficiënte manier omkeren door te steken, zelfs als je in een smal straatje moet keren.

Bekijk ook de andere bijzondere verrichtingen zoals hellingproef, fileparkeren en bocht achteruit rijden!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu
×