Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp

Halve draai in 3 stappen!

Leestijd 1 minuut

Een halve draai is een handige manier om je auto te keren, hiermee kun je gemakkelijk en snel je auto keren zonder tegen obstakels aan te rijden. In dit artikel leggen we uit hoe je een halve draai kunt uitvoeren in drie eenvoudige stappen. Zo kun je altijd en overal snel en veilig je auto keren.

Stap 1: Zoek een geschikte en ruime plek

Voordat je begint met het uitvoeren van een halve draai met je auto, is het belangrijk om een geschikte en ruime plek te zoeken. Zoek bijvoorbeeld een parkeerplaats of een lege straat zonder tegenliggers. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om je auto te keren zonder dat je tegen obstakels aanrijdt.

Stap 2: Kijk goed en geef richting

Voordat je je stuur draait, is het belangrijk om goed om je heen te kijken en te checken of de weg vrij is. Geef ook duidelijk richting met je richtingaanwijzer, zodat andere weggebruikers weten wat je van plan bent.

Stap 3: Draai je stuur helemaal totdat je gekeerd bent

Wanneer je ervoor zorgt dat je in een ruime en vrije plek bent en je duidelijk richting hebt gegeven, kun je je stuur helemaal draaien totdat je gekeerd bent. Houd je handen aan het stuur en draai je stuur in één vloeiende beweging. Zorg ervoor dat je niet te hard rijdt tijdens het keren, zodat je voldoende controle hebt over je auto. Zodra je auto bijna gekeerd is kan je beginnen met terugsturen en je weg vervolgen. 

Bekijk ook de andere bijzondere verrichtingen zoals hellingproef, fileparkeren en bocht achteruit rijden!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu
×