Theorie leren

Welkom bij het theorieportaal van Nationale Rijschool. Hier oefen je gratis voor je theorie-examen. Ook kun je hieronder onze gratis theorieboeken downloaden. Wel zo handig als je goed voorbereid naar het examen wil!

Verkeersborden quiz
Ken jij alle verkeersborden? Doe deze test en je weet het!

Algemene quiz
Een quiz met vragen over verschillende onderdelen.  Zo weet jij zeker of je alles weet. Start de quiz!

Kruispunten quiz
Dat rechts voorrang heeft, dat weet jij waarschijnlijk al. Maar kun jij alle vragen beantwoorden?

Vakantie quiz 
In het buitenland gelden andere regels dan in Nederland. Doe de quiz.


E-book 1: Definities & manoeuvres
Weet jij het verschil tussen een weggebruiker, voetganger en bestuurder? En wat zijn bijzondere verrichtingen? Je leest het allemaal in dit eerste theorieboek. Download het e-book gratis.

E-book 2: Verkeersborden
Onderweg kom je allerlei verkeersborden tegen. De belangrijkste borden leer je in het tweede e-book. Na het lezen van dit e-book weet je bijvoorbeeld wat een rond bord met een rode rand betekent. Start met lezen!

E-book 3: Snelheid
Hoe hard mag je rijden? Ieder gebied kent zijn eigen maximumsnelheid. Deze regels veranderen zo nu en dan. Zo mag je pas sinds kort 130 op de autosnelweg. Je leest er hier alles over.

E-book 4: Rotondes
Niet iedere rotonde is dezelfde rotonde. Op de ene rotonde moet je automobilisten en fietsers voorrang geven, terwijl je op de andere rotonde geen voorrang hoeft te verlenen. Download het vierde e-book over rotondes.

Lees ook:

Theorie auto leren: 4 tips

Ben je al aan het rijlessen? Heb jij je theorie-examen al gepland of ben je van plan deze binnenkort in te plannen? Tijd om aan de bak te gaan! Je theorie leren voor de auto kun je niet overslaan. Was het maar zo'n feest he? Wees niet bang. We helpen je alvast op weg om je theoriestof goed te beheersen.

Hoe leer ik de theorie voor de auto?

 1. Gratis theorieboek
  Een theorieboek is het eerste wat je nodig hebt! Je kunt op internet wel veel informatie vinden, maar niet alle informatie is beschikbaar. Leen een theorieboek bij de bibliotheek of koop een theorieboek voor jezelf.
 2. Theoriestof leren
  Het leren van de theoriestof kun je op verschillende manieren doen. De ene manier vindt de één prettig en de andere manier vindt de ander prettig.

  • Maak samenvattingen: wanneer je samenvattingen maakt en de belangrijke punten uitschrijft, beheerst je zeker al 50% van de stof. De samenvattingen kun je makkelijk nog een paar keer doorlezen.
  • De stof een aantal keer doorlezen.
  • Overhoor jezelf. Wanneer je een hoofdstuk hebt gelezen, formuleer je voor jezelf vragen. Deze kun je na het lezen van het boek erbij pakken en testen. Op deze manier weet je of je de stof goed beheerst.
 3. Oefenen
  Het spreekt misschien voor zich, maar naast het leren van de lesstof is het ook belangrijk dat je een oefentoets maakt van een theorie-examen. Op Nationale Rijschool zijn er twee toetsen die je kunt oefenen, namelijk de online theorietest en de verkeersboorden quiz. Klik op de afbeeldingen om naar de examens te gaan!
 4. Theoriecursus
  Heb jij moeite met het leren van de theorie? Dan is het volgen van een theorie cursus een goede optie.

Vragen over het leren van je theorie? Stuur ons gerust even een e-mail via het contactformulier of een berichtje via Facebook!

Geslaagd voor je theorie-examen? Gefeliciteerd!

Wanneer je het certificaat in 'the pocket' hebt, kun je met een gerust hart rijlessen gaan volgen. Je hoeft niet te wachten met je praktijk examen totdat je het theorie-examen hebt behaald.
Plan vrijblijvend een proefles in bij Nationale Rijschool en start op hele korte termijn met het volgen van rijlessen! Dan kun je al in een maand tijd (spoedpakket) of in vier maanden tijd je rijbewijs behalen.

[/text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vraag-les-aan-sidebar formid="1"][/vraag-les-aan-sidebar][/vc_column][/vc_row]

Lees meer
Deel deze pagina via:

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

CHECKMARK
ACTIE: €100 korting op je lespakket
CHECKMARK
Start nu, betaal achteraf
CHECKMARK
Gratis herexamen €330,-
CHECKMARK
€6,- korting per les

Proefles aanvragen

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carcrossmenu
×