Geschreven door:

Javier CordrompJavier Cordromp

Wat verdient een rijinstructeur?

Leestijd 3 minuten

Als het gaat om de wegen op een veilige en kundige manier te navigeren, zijn rijinstructeurs de onbetwiste experts. Maar "wat verdient een rijinstructeur?" is een veelgestelde vraag die toekomstige rijinstructeurs vaak hebben. Dit artikel geeft je een grondig inzicht in het salarisperspectief van een rijinstructeur, ongeacht of ze werken in loondienst, een eigen rijschool hebben of deel uitmaken van een franchise. Laten we beginnen.

Loondienst

Wanneer we het hebben over een rijinstructeur salaris in loondienst, is het van belang te vermelden dat het salaris varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, locatie en de specifieke werkgever. Gemiddeld kan een rijinstructeur in loondienst verwachten een maandsalaris te verdienen dat varieert tussen de €1.471 en €3.781 bruto. Dit salaris kan aangevuld worden met voordelen zoals vakantiegeld en een pensioenregeling. Na zo’n 5 jaar werkervaring ligt het gemiddelde maandsalaris tussen de €1.800 en €2.925.

Eigen Rijschool

Voor degenen die denken aan het starten van een eigen rijschool, kan het inkomen significant variëren. Een zzp rijinstructeur kan potentieel meer verdienen, omdat zij de vrijheid hebben om hun tarieven te bepalen en hun eigen uren in te plannen. Dit kan variëren door verschillende variabelen zoals ervaring, leeftijd, kwaliteit van de lesauto en werkgebied. Het gemiddelde inkomen van een zzp rijinstructeur ligt rond de €4.400 bruto per maand, hoewel dit bedrag hoger kan zijn afhankelijk van het aantal studenten en de gevestigde reputatie van de rijschool. Hier is vanuit gegaan van een gemiddelde lesprijs van €45 per uur en 40 lesuren per week. 

Franchise

Het werken als een rijinstructeur binnen een franchise kan de perfecte balans bieden tussen het hebben van een eigen onderneming en het genieten van de steun van een gevestigd netwerk. Het salaris in deze regeling kan variëren, maar het is niet ongewoon voor franchisenemers om een vergelijkbaar inkomen te hebben als die van een zzp rijinstructeur. Echter, het is van belang te letten op eventuele franchisevergoedingen die van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke netto-inkomen. In sommige gevallen kan het namelijk voorkomen dat je een maandelijks bedrag moet afstaan aan de franchise. Mocht je een keer ziek zijn of niet kunnen werken, dan kunnen de kosten enorm snel oplopen. 

Veelgestelde Vragen

Kan iedereen rijinstructeur worden?

Niet iedereen kan zomaar rijinstructeur worden. Er zijn bepaalde vereisten waaraan men moet voldoen, waaronder het hebben van een geldig rijbewijs voor een bepaalde periode en het succesvol afronden van een gespecialiseerde opleiding tot rijinstructeur. Lees er meer over op onze ‘hoe wordt je rijinstructeur’ blog! Hier staat alles van a tot z uitgelegd. 

Wat heb je nodig om een rijschool te beginnen?

Om een rijschool te beginnen, moet je in het bezit zijn van de nodige certificeringen en kwalificaties. Verder is het essentieel om een geschikt voertuig te hebben, een gedegen zakelijk plan te ontwikkelen en alle nodige administratieve en juridische procedures te voltooien, inclusief het registreren van je bedrijf en het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Bekijk hier gelijk hoe je een goede eerste auto kunt kiezen!

Conclusie

Het rijinstructeur salaris kan variëren afhankelijk van verschillende factoren waaronder de werkmodus. Of je nu kiest voor loondienst, een eigen rijschool of een franchise, er zijn voldoende mogelijkheden om een lucratief inkomen te verdienen in deze sector. Hopelijk heeft dit artikel je vraag "Wat verdient een rijinstructeur?" beantwoord en je inzicht gegeven in de financiële mogelijkheden in deze carrière.

Bekijk ook onze gratis proefles, lespakketten en spoedcursus!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu

[variable_1] uit [variable_2] heeft zich zojuist ingeschreven voor een proefles.