Leestijd 1 minuut

Angst om te rijden na een ongeval

Je bent betrokken of getuige geweest bij een ongeval en sindsdien breekt het angstzweet uit als je achter het stuur stapt. Een opfriscursus kan - in combinatie met therapie - de perfecte manier zijn om over deze angst heen te komen.

Er zijn in Nederland bijna één miljoen mensen die lijden aan rijangst. Er zijn verschillende vormen van rijangst. Een bekende vorm is snelwegangst, waarbij iemand niet op snelwegen durft te rijden. Rijangst na een ongeval is zeldzamer en tevens lastiger te behandelen.


Wat is rijangst?

Rijangst is normaal een irreële angst. Dat wil zeggen: een angst voor iets dat er niet is. Het probleem bij rijangst na een ongeval is dat de angst niet meer irreëel is. Het is daarom goed om hulp te zoeken. Nationale Rijschool biedt opfriscurssen aan voor mensen met rijangst. Je volgt dan opnieuw een aantal rijlessen om te wennen aan het autorijden.

Ben je geïnteresseerd in een opfriscursus? Neem contact op met Nationale Rijschool via het contactformulier.

Wij van Nationale Rijschool adviseren je om daarnaast psychische hulp te zoeken. Rijangst na een ongeval is iets dat niet onderschat mag worden. Het is goed om enerzijds weer de weg op te gaan, maar anderzijds ook te praten met een psycholoog om op die manier je trauma te verwerken.

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu
×