Geschreven door:

Javier CordrompJavier Cordromp

Dit zijn de vreemdste verkeersregels wereldwijd

Leestijd 2 minuten

Ken jij de Nederlandse verkeersregels al uit je hoofd? Goed bezig! In het buitenland zijn er soms zulke vreemde regels, dat we in Nederland eigenlijk best ‘normaal’ zijn. Deze hilarische-, maar vooral vreemde regels vonden wij in andere landen. Goed om te weten als je van plan bent een roadtrip naar het buitenland te maken of gewoon leuk om te lezen.

De gekste verkeersregels wereldwijd

 1. Duitsland staat wereldwijd bekend voor haar snelwegen zonder snelheidslimiet. Wist jij dat het hier dus wel verboden is om hard te remmen én dat je daar dus alleen mag stoppen in uiterste nood.

 2. In Cyprus mag je absoluut niet zonder twee handen achter het stuur. De regels zijn zo streng dat je ook geen slokje water mag nemen in hartje zomer.

 3. Het kost je in Rusland ongeveer 50 euro als je met een te vieze auto door de stad rijdt. De politie bepaald trouwens zelf of ze iets vies vinden. Geen discussie mogelijk. Ga jij door de wasstraat?

 4. In Spanje zijn er regels dat autobestuurders alleen mogen parkeren aan de kant van huizen met een ‘even’ huisnummer. Waarom? Niemand die het weet!

 5. In Zuid-Afrika zijn de mensen erg geliefd op hun dierenrijk. Het komt dan nog wel eens voor dat een wild jachtluipaard de weg oversteekt. Dieren hebben in dit land dan ook altijd voorrang!

 6. In Scandinavië is het verboden om zonder lichten aan te rijden. Ze vinden het hier zo belangrijk dat je koplampen aan staan, dat ze auto’s bouwen waarbij deze niet eens uit kunnen.

 7. In Thailand is het verboden om zonder shirt achter het stuur te zitten. Gezien het in Thailand soms maandenlang 40 graden is, wordt deze regel nog al eens overtreden door veel Thaise mannen.

 8. In Saudi-Arabië is het voor vrouwen verboden om auto te rijden. Hoe bedoel je: leven in het stedentijdperk..

 9. In Spanje ben je verplicht om een zonnebril in de auto te hebben liggen. Natuurlijk zijn er iets meer zonuren in Spanje waardoor het best handig is. Maar een verplichting? Dat is wel een beetje gek.

 10. In Japan kun je een boete krijgen wanneer een je een voetganger natplenst door in een diepe plas te rijden. Een regel die ze overal wel mogen doorvoeren wat ons betreft!

 11. In sommige staten in de VS is het toegestaan om over de stoep te rijden. Zo lang je de voetgangers maar waarschuwt. (door naar ze te roepen..)

 12. Hond in de auto in Italie? Dat mag. Zodra ze maar een gordel om heeft.

 13. In Duitsland is het toegestaan om naakt auto te rijden. De auto wordt gezien als privéterrein. Wel is het verplicht om schoenen te dragen, omdat je op blote voeten minder grip hebt op de pedalen.

 14. In Frankrijk ben je verplicht om zelf een blaastest in de auto te hebben. Je kunt zomaar een bekeuring krijgen. Dit hoort bij de standaarduitrusting in de auto voor iedere Fransman.

Krijg jij ook geen genoeg van gekke weetjes? Check dan ook nog eens ons blog over de 10 vreemdste feitjes over auto's. 

Veilige reis gewenst!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu

[variable_1] uit [variable_2] heeft zich zojuist ingeschreven voor een proefles.