Geschreven door:

Javier CordrompJavier Cordromp

De 10 vreemdste feitjes over auto's

Leestijd 3 minuten

Weet jij veel van auto’s? Voor we beginnen met de vreemdste feitjes hebben we een aantal statistieken op een rij gezet. Er rijden momenteel 8 miljoen auto’s in ons kikkerlandje. Wat opvalt, is dat steeds meer auto’s elektrisch zijn aangedreven. We zijn dus steeds milieubewuster! Het aantal auto’s in Nederland blijft trouwens groeien. Zo komen er elk jaar zo’n 200.000 auto's bij. Het populairste automerk in ons land is Opel! Ruim twee miljoen Nederlanders zijn in bezit van het Duitse merk. Wat voor bestuurder ben jij eigenlijk?

Naast deze algemene weetjes zijn we opzoek gegaan naar de meest vreemde feiten over auto’s en autorijden. De 10 opvallendste op een rij!

Wist jij dat: 

1. 90% van de automobilisten toegeeft te zingen tijdens het rijden

En in de meeste gevallen zonder medepassagiers. Maak jij jezelf er schuldig aan en zing je lekker ongegeneerd mee? Radio 538 is trouwens het populairste radiostation voor achter het stuur.

2. In de langste limousine 61 mensen passen

Deze wordt gewoon bestuurd door een Nederlander. De limousine is overigens 16 meter lang. Je kunt veel mensen meenemen, maar je zal net iets langer doen over inparkeren..

3. Er elke 45 seconden een auto gejat wordt in de VS

Je gaat haast twijfelen of ze überhaupt wel de deur op slot doen daar in Amerika. Onder criminelen is de Honda Accord het meest populair. Jaarlijks worden er meer dan 50.000 eigenaren beroofd van deze auto.

4. BMW oorspronkelijk een vliegtuigfabrikant is

Dit is terug te zien in het logo. Je kunt het zien aan de witte ‘vliegtuigpropeller’ tegen de blauwe (hemel)achtergrond in het logo. BMW werd pas in 1928 ook een autofabrikant en is nu geheel van de productie van vliegtuigen af.

5. Gemiddeld duurt het een halve minuut om je auto te parkeren

Kan jij dit sneller? Dit gemiddelde is trouwens van mannen én vrouwen.. De parkeertijd gaat trouwens omhoog als we onder druk staan. Zo duurt het al snel een minuut als er auto’s achter ons staan te toeteren tijdens het inparkeren. Het minst populair is fileparkeren. Voor de meeste mensen is dit zo'n hinder dat ze liever verder rijden voor een makkelijkere parkeerplek. Tijdens het rijexamen kun je deze parkeeropdracht krijgen als bijzondere verrichting. Wil jij goed voorbereid aan het examen? Lees dan nog eens over de bijzondere verrichtingen.

6. De Fiat multipla de lelijkste auto ooit is

Over deze auto wordt gesproken als: miskraam eerste klas, Italiaans gedrocht en door de ANWB zelfs verkozen tot: Lelijkste auto op de weg. Met deze auto maak je dus niet de blits als je net je rijbewijs hebt.

7. De Bugatti Chiron de snelste auto is

420 km per uur. Zo hard gaat dit racemonster. Beetje jammer dat je in Nederland nergens zo stevig mag doorrijden! De auto is trouwens geen normaal beginners-autootje met zijn prijskaartje van 2,4 miljoen. De Supercar gaat trouwens de concurrentie aan met de Tesla Roadster en de Koenigsegg Agera, die ook deze snelheid aantikken. Wat weet jij eigenlijk over de snelheid van auto's?

8. De Tato Nano de allergoedkoopste auto is

En dat is nog maar een van de records die de spotgoedkope auto op zijn naam kan schrijven. Voor rond de 1500 euro rijd jij al een nieuwe Tato Nano. De auto werd gemaakt om heel India in te laten rijden. Die missie mislukte! Het vierpersoons monstertje werd daar nooit populair. Het tweede record van de Nano, is die van onveiligste auto. Zo rijd je het autootje binnen no time als een koekblik in elkaar.

9. Auto’s ruim 90% van hun ‘leven’ stil staan

Wie was hier nu lui?

10. Je in Rusland een bekeuring kunt krijgen voor het rondreiden in een vieze auto

2000 roebels. Zo’n 30 euro kost het je als je in Rusland met een vieze auto door de stad rijdt. In Rusland gelden wel meer gekke verkeersregels. Zo is het verboden om lifters mee te nemen en mag je op veel wegen niet links afslaan. Geen risico nemen in Rusland dus. Lees ook nog eens onze tips over het schoonmaken van je auto.

Weet jij nu alles?

Na het doorlezen van deze gekke feitjes ben jij de echte kenner op het gebied van auto's. Misschien ook leuk om eens je algemene kennis over auto's te testen. Want, ben jij slimmer dan je vrienden? Kom er achter in deze quiz. 

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu

[variable_1] uit [variable_2] heeft zich zojuist ingeschreven voor een proefles.