Leestijd 2 minuten

6 Theorie examen tips voor de auto

Wil je in één keer slagen voor je theorie examen voor de auto? Lees onze 6 tips voor het maken van je theorie-examen, en de kans is groot dat jij in één keer slagen.

1. Schaf een theorieboek aan

Een goede start is natuurlijk het lenen of kopen van een theorieboek. Je kunt wel direct starten met oefenen, maar dat is niet heel effectief. Zorg er eerst voor dat je de basisstof van het theorieboek voor de auto in je hoofd hebt. Dit doe je:

    • Door belangrijke gedeeltes in het theorieboek te markeren. Je kunt in de kantlijn ook aantekeningen plaatsen of uitroeptekens. Zo vallen de belangrijke zaken direct op wanneer je het boek nog eens doorbladert.
    • Samenvattingen te maken van de hoofdstukken. Wanneer je schrijft onthoud je de stof beter. Een aanrader dus!

2. Volg een theoriecursus

Kun je niet makkelijk leren? Dan is het een absolute aanrader om een theoriecursus te volgen. De rijschool waar we veel mee samenwerken biedt professionele theoriecursussen aan.

3. Oefenen, oefenen, oefenen

Wanneer je een examen of toets op school aflegt, zorg je er ook voor dat je de stof goed beheerst. Het enige verschil is, dat je bij de toets op school nog wel kunt inschatten hoe de vragen worden gesteld in de toets. Vaak zijn het ook alleen theorievragen. Bij het CBR theorie examen ligt dit anders. Het is daardoor enorm belangrijk dat je oefent, oefent en nog eens oefent. Je kunt bijvoorbeeld de theorietest maken die wij hebben samengesteld. Maak de gratis oefen theorietest hier.

4. Slaap goed uit

Slaapdronken aankomen op je theorie-examen? Dat is niet zo verstandig. Grote kans dat je de geleerde stof niet helemaal helder meer in je hoofd hebt. Wat moet je dan wel doen? Ga op tijd naar bed, de dag voordat het theorie-examen is gepland. Zo kom je uitgerust op het examen aan.

5. Drink een goede kop koffie

Ben je een koffie fanaat? Drink net voor je theorie-examen nog een goede kop koffie. Door het drinken van koffie verdwijnt alle eventuele vermoeidheid en ben je helemaal fris voor de theorie vragen die er gesteld gaan worden.

6. Vraag of je voorin mag zitten

Wanneer je het theorie examen voor de auto aflegt, zit in een lokaal met meerdere examenkandidaten. Ben je snel afgeleid door het gewiebel van je buurman of buurvrouw die voor je zit? Zorg er dan voor dat je voorin mag zitten. Je hebt dan totaal geen afleiding en kunt je volledig concentreren op het examen.


Heb je je theorie examen behaald? Van harte gefeliciteerd!

Nu kun je met een gerust hart beginnen met het volgen van rijlessen. Je kunt een rijschool zoeken in de buurt en direct een proefrijles inplannen.

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu
×