Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp

Hoeveel kost een rijbewijs gemiddeld?

Leestijd 2 minuten

Een investering voor je leven! Dat is het halen van je rijbewijs. Het is dan ook wel wat geld waard! Hoeveel ben je gemiddeld voor een rijbewijs kwijt? Op deze pagina zetten we de kosten op een rij. Een gemiddelde leerling heeft ongeveer 25 tot 30 rijlessen nodig om te slagen. Start nu en betaal achteraf! 

Hoeveel kost een rijbewijs? Situatie 1

De kosten voor een rijbewijs hangen af van het aantal lessen. Ook heb je verplicht een gezondheidsverklaring nodig om af te mogen rijden. Wanneer je uitgaat van 25 lessen ben je ongeveer het volgende kwijt:

Rijlessen: 25 x €53,- = € 1.325
Theorie-examen: € 37,-
Gezondheidsverklaring: € 44,50
Praktijkexamen: € 330,-
Totaal:  € 1.736,50

Je kunt er nog voor kiezen om de bijzondere verrichtingen in een Tussentijdse Toets ook uit te voeren. Wanneer je slaagt voor de Tussentijdse Toets, hoef je de bijzondere verrichtingen niet meer tijdens het praktijkexamen uit te voeren.

Hoeveel kost een rijbewijs? Situatie 2

Slaag je niet in één keer voor je theorie-examen of praktijkexamen? Dan kunnen de kosten voor het rijbewijs nog wat oplopen. Wanneer je ervan uitgaat dat je twee keer nodig hebt voor het theorie-examen, en de tweede keer slaagt voor je praktijkexamen, kom je uit op de volgende berekening:

Rijlessen: 25 x €53- = € 1.325
Theorie-examen: 2 x € 37,- = € 74,-
Gezondheidsverklaring: € 44,50
Praktijkexamen: € 330,-
Totaal: € 1.773,50

Faalangst examen

Het CBR biedt ook een faalangst examen aan. Dit examen is gemaakt voor mensen die faalangst ervaren bij examens. Bij dit examen krijg je extra tijd en mag je tussendoor ook even pauze krijgen om tot rust of op adem te komen. Is dit iets wat jij graag wilt? Bespreek dit dan met je instructeur! Hij of zij legt er alles over uit en vertelt je de kosten. 

Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig?

Je hebt gemiddeld 43 uur rijles nodig om je rijbewijs te halen. Uiteraard verschilt dit per leerling. Na een proefles kan je rijinstructeur beoordelen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zult hebben om je rijbewijs te halen.

Rijbewijs aanvragen

Heb je je rijbewijs gehaald? Dan hoef je deze alleen nog maar aan te vragen. Dit doe je bij je gemeente en kost gemiddeld € 44,65. Hiervoor heb je ook nog pasfoto’s nodig, deze kosten gemiddeld € 10,-. Het is ook nog mogelijk om je rijbewijs met spoed aan te vragen. Dan betaal je gemiddeld zo’n € 34,10 extra. 

Ook je rijbewijs halen?

Wil je zo snel mogelijk aan de slag in jouw woonplaats? Schrijf je vandaag nog in voor een proefles. Tijdens de proefles maakt de rijinstructeur een inschatting van het aantal rijlessen wat je nodig hebt. Ben je tevreden over de proefles? Dan neem je een lespakket af bij Nationale Rijschool en krijg de kosten van de proefles terug! Kan het voor jou niet snel genoeg? Bekijk hier onze spoedcursus!

Heb je nog vragen over de gemiddelde kosten voor een rijbewijs? Neem dan gerust even contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu
×