Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp

Gezakt voor je rijexamen? 5 tips voor je herexamen

Leestijd 2 minuten

Zakken is nooit leuk, maar lang niet iedereen haalt het praktijkexamen in één keer. Gelukkig zit er geen limiet op hoe vaak je een rijexamen over mag doen. Wel is het vervelend dat je er elke keer veel tijd en geld aan kwijt bent. We geven je graag een paar nuttige tips waardoor je (hopelijk) niet al te vaak in aanmerking hoeft te komen voor een herexamen.

1. Luister goed naar de feedback

Na het rijexamen zal de examinator vertellen waarom je bent gezakt en zal hij je feedback geven op jouw manier van rijden. Het is verstandig om aandachtig naar de feedback te luisteren om je verbeterpunten vast te stellen. Je moet natuurlijk wel weten waar je aan moet werken.

2. Laat je instructeur ook meerijden

Wanneer je jouw instructeur mee laat rijden met een rijexamen, dan krijgt hij/zij ook direct een goed beeld van wat er minder gaat. Op deze manier kan jouw rijinstructeur je beter voorzien van passend advies. Zo kun je samen aan de verbeterpunten werken om het volgende rijexamen wel in één keer te halen.

3. Ga meteen door met rijlessen

Geef de moed niet op als je gezakt bent en ga meteen weer door met rijlessen. Werk samen met je rijinstructeur aan je verbeterpunten. Hoe meer praktijkervaring hoe zekerder je bent op de weg en dat vergroot natuurlijk de slagingskans.

4. Gratis herexamen auto

Zakken voor je rijexamen is super vervelend en dat begrijpen wij bij test1. No stress! Daarom is je herexamen gratis en hoef je je daar dus in ieder geval geen zorgen over te maken.

Faalangstexamen

5. Faalangst examen

Soms ben je gewoon te zenuwachtig voor het examen, maar kan je eigenlijk wel al goed rijden. De zenuwen kunnen dan flink in de weg gaan zitten, waardoor je misschien lichtelijk in paniek raakt en dit het rijden beïnvloedt. Overweeg in zo’n geval om een faalangst examen te doen. Het faalangst examen mag je op ieder gewenst moment aanvragen, als eerste examen of herexamen. Een faalangst examen duurt langer dan een gewoon rijexamen en is daardoor wel duurder.

4x gezakt in 5 jaar?

Dan kom je in aanmerking voor een speciaal rijexamen, oftewel een nader onderzoek rijvaardigheid. Een BNOR staatsexamen duurt een kwartiertje langer dan een gewoon examen, zodat de examinator jou meer op je gemak kan stellen. Ook betaal je voor een speciaal examen daardoor meer. De eisen om te slagen zijn echter wel hetzelfde als bij een regulier rijexamen.

Starten met rijlessen? Schrijf je in voor een gratis proefles of bekijk onze lespakketten.

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu
×