Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp - Contentschrijver

Voordelen van lespakketten

Leestijd 2 minuten

Voor veel aankomend bestuurders is het gunstig om op weg naar het rijbewijs te kiezen voor een lespakket. Waarom dit gunstig is wordt in deze blog voor je op een rijtje gezet.

Het leuke van lespakketten

Een lespakket wordt per rijschool samengesteld en de inhoud is per rijschool verschillend. Bij het samenstellen van lespakketten houden de meeste rijscholen rekening met het gemiddeld aantal rijlessen dat iemand nodig heeft voordat die opkan voor het CBR-rijexamen. Een gemene deler zijn de drie voordelen die je als leerling kunt halen uit een lespakket. Dit zijn:

  • Praktisch voordeel: Met een lespakket hoef je zelf niet na te denken hoeveel lessen je nodig hebt en welke stappen er allemaal nog meer nodig zijn om te slagen voor jouw rijbewijs. Je hoeft alleen een pakket te kiezen en voor de rest is alles al voor jouw samengesteld en geregeld. Lekker makkelijk en praktisch dus!
  • Compleet voordeel: Naast praktijklessen zitten er in lespakketten ook vaak andere extra's. Een lespakket is zo compleet mogelijk samengesteld om de slagingskans zo groot mogelijk te maken. Dieper ingaan op jouw theoretische kennis, een gratis proefles of de mogelijkheid om versneld via een spoedpakket je rijbewijs halen zijn hier voorbeelden van. Die extra's pak je wel mee als je een lespakket afsluit, maar die krijg je niet als je losse lessen neemt.
  • Financieel voordeel: Losse lessen zijn vaak vele malen duurder dan lespakketten, omdat je bij lespakketten een soort bulkkorting krijgt. Als je het uitrekent dan ben je met een lespakket altijd voordeliger uit.

Mochten de lessen van het lespakket niet voldoende zijn dan kun je altijd nog losse lessen bij bestellen of zelfs weer opnieuw een lespakket afsluiten.

 

Welke lespakketten heeft Nationale Rijschool?

Bij Nationale Rijschool zijn er enkele lespakketten, namelijk: Nationaal garantie, Nationaal garantie+ en Nationaal spoed.

De drie lespakketten van Nationale Rijschool hebben nog een enorm voordeel, dat bij andere rijscholen niet aanwezig is, want als leerling van Nationale Rijschool krijg je mogelijke herexamen(s) gratis. Natuurlijk wordt ervan uitgegaan dat je je rijbewijs in 1 keer haalt, maar als dat niet het geval is dan is de druk en stress er in ieder geval bij elk volgend rijexamen vanaf. Ook dit vergroot je slagingskans, want ontspannen rij je beter.

Wanneer kun je wel het beste voor losse lessen kiezen?

Losse lessen kiezen in plaats van een lespakket zal alleen voordelig zijn als je eigenlijk al kunt rijden. Dat geldt als je rijbewijs verlopen is of als je over een buitenlands rijbewijs beschikt dat in Nederland niet geldig is en waardoor je opnieuw in Nederland moet afrijden. Ook voor iedereen die denkt in 1 tot 8 lessen voldoende klaargestoomd te zijn, loont het om losse lessen te nemen. Wat je wel altijd verliest is het enorme voordeel van Nationale Rijschool, want met een lespakket heb je recht op een gratis herexamen.

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu