Geschreven door:

Javier CordrompJavier Cordromp

Vermijd deze 5 gewoontes om je auto niet de vernieling in te rijden

Leestijd 2 minuten

Als je net een nieuwe auto hebt wil je hier nog lang van kunnen genieten. Je auto vernielen door een stomme gewoonte? Zit er voor ons niet meer in na het lezen van deze blog. Ga gewoon slim de weg op en hou je auto gewoon heel. Zo zul je er lang van genieten. Geniet ook van deze allerslechtste gewoontes en trek er je leer uit!

Het vasthouden van de versnellingspook

Het lijkt de ideale armsteun, maar de versnellingspook is ergens anders voor bedoeld. Het is comfortabel om je hand hier op te rusten. Helaas heeft dit een negatief effect op de slijtage van jouw versnellingsbak. Door de druk die je op de pook uitvoert worden de onderdelen in de versnellingsbak tegen elkaar gedrukt waardoor je de slijtage bevordert.

Misbruik maken van de koppeling

In principe heb je de koppeling alleen nodig tijdens het schakelen of bij het afremmen tot stilstand. Ook laten veel bestuurders hun koppeling niet ver genoeg opkomen. Vaak hoor je een gillend geluid als je dan wegrijdt. Dit betekent niet veel goeds. Je hebt waarschijnlijk je koppelingsplaat versleten. Dit is een hele dure reparatie. Laat daarom je koppeling altijd helemaal opkomen.

Het 'stopmomentje' overslaan

Een klein cruciaal momentje. Als je auto naar achter rolt en je besluit gelijk gas te geven om vooruit te gaan is dit niet zo slim. Het is belangrijk om eerst even te stoppen als je switcht van vooruit naar achteruit, en andersom. Waarom? Je wilt slijtage voorkomen en alle kleine beetjes helpen!

Waarschuwingslampjes negeren

Hmm.. Je auto geeft een oranje of rood lampje weer in het dashboard. Meestal geen goed teken en zeker geen reden om te negeren. Is er een oranje ‘onderhoudslampje’? Dan is er zeker iets aan de hand met je auto, al kun je nog wel even doorrijden. Is er een rood lampje? Dan betekent dit dat je direct de auto langs de kant moet zetten. Zet de motor uit en probeer te ontdekken wat het probleem is. Is er iets ernstigs aan de hand? Dan merk je dat natuurlijk gelijk.

Te laag in de toeren rijden

Verlies geen kracht in je motor. Door altijd te laag in de toeren te rijden (onder de 2000) vervuil je de motor. Dit betekent dat je pk’s inlevert en uiteindelijk met een slappe motor komt te zitten. Te veel toeren maken is trouwens onmogelijk. Er zit een begrenzing op iedere auto. Trap het pedaal dus gewoon eens flink in om de power te behouden!

Klaar om de weg op te gaan?

Heb jij jezelf kunnen betrappen op één van de slechtste gewoontes? Bij Nationale Rijschool stomen we je graag klaar om goed voorbereid de weg op te gaan. Autorijden is heerlijk. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de ritjes door de McDrive. Ook voorzien we je graag van goede begeleiding onderweg. Onze instructeurs kunnen je ook van alles vertellen tijdens de rijlessen. Ben jij nog op zoek naar een betrouwbare rijschool?
Bekijk dan eens onze voordelige lespakketten

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu

[variable_1] uit [variable_2] heeft zich zojuist ingeschreven voor een proefles.