Geschreven door:

Javier CordrompJavier Cordromp

Proefexamen auto

Leestijd 2 minuten

Je ziet wellicht erg op tegen het officiële praktijkexamen voor je rijbewijs B. Om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen, raden wij je aan een proefexamen auto aan te vragen. Tijdens het proefexamen wordt er net gedaan alsof je een officieel examen hebt en dat helpt je met je voorbereiding.

Onderdelen proefexamen

Tijdens het proefexamen voor je autorijbewijs, worden dezelfde onderdelen getoetst als tijdens een officieel praktijkexamen:

Vooraf
Op de parkeerplaats krijg je eerst een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de instructeur of je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen wilt uitvoeren aan de auto.

De rit
Tijdens de rit let de instructeur op de beheersing van de auto, je kijkgedrag, het verlenen van voorrang aan andere weggebruikers en de mate waarin je rekening houdt met andere weggebruikers. Je wordt beoordeeld op de verschillende onderdelen, waaronder het in- en uitvoegen, het oversteken op kruispunten en de bijzondere verrichtingen.

Tussentijdse toets i.p.v. proefexamen auto

In plaats van een proefexamen voor de auto kun je er ook voor kiezen om een tussentijdse toets af te nemen. Tijdens de tussentijdse toest worden er al een aantal onderdelen getoetst. Het voordeel hiervan is dat je met een officiële examinator een tussentijds examen aflegt.

De tussentijdse toest kost je wel meer geld dan een proefexamen bij je eigen rijschool. Wanneer je de tussentijdse toets echter behaald, hoef je op het officiële praktijkexamen geen bijzondere verrichtingen meer uit te voeren.

Proefexamen auto afnemen?

Je kunt een proefexamen afnemen door het contactformulier in te vullen van Nationale Rijschool. Heb je vragen? Ook dan kun je via dit formulier bij ons terecht. Wij adviseren je graag!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu