Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp - Contentschrijver

De voordelen van een hybride auto

Leestijd 2 minuten

Wat is nou het eerste wat je wilt doen zodra jij je rijbewijs in the pocket hebt? Ja natuurlijk, zo snel mogelijk de weg op! Dan moet je uiteraard wel een auto ter beschikking hebben. Nu zal je aan het begin nog veel rijden met de auto van je vader, moeder, broer of zus, maar er komt natuurlijk een moment dat je zelf een auto gaat kopen. Anno 2019 zijn er auto’s in alle soorten en maten; van SUV’s tot aan hybride. Over die laatste vertellen wij je graag meer! In dit blog lees jij namelijk de voordelen van een hybride auto.

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto is een auto die, zoals het woord al zegt, gebruik maakt van een hybride vorm van aandrijving. Ofwel: de auto beschikt over een verbrandingsmotor in combinatie met een elektrische motor. De verbrandingsmotor wordt hierbij aangedreven door de brandstof: diesel, benzine of lpg. Maar wat zijn nu de grote voordelen van zo’n hybride auto?

hybridemotor

Kostenbesparend

Tsja, dat is een mooie eerste binnenkomer hè! Je houdt namelijk aardig wat geld in je zak zodra je besluit om in een hybride auto te gaan rijden. Doordat de elektromotor van de auto de verbrandingsmotor ondersteunt is het verbruik van deze motor minder, waardoor je dus minder vaak hoeft te tanken. Met de euro’s die je hier bespaart kun je weer een Maccie pakken! Ja toch?

De auto is stil

Een hybride auto is een geluidloze auto. Op het eerste gezicht misschien niet zo’n groot voordeel. Maar door de stilte tijdens het rijden kun jij nog meer genieten van jouw favoriete Spotify playlists! Wat is nou chiller dan meeblèren op de muziek zonder dat jij je stembanden kwijtraakt. Die heb je in het weekend nog hard nodig toch?

Goed voor het milieu

Een beter milieu begint bij jezelf toch? Dat vinden wij ook. Met een hybride auto vervuil je het milieu minder, omdat het voertuig minder brandstof verbruikt en dus minder uit kan stoten. Goed bezig zijn voor de maatschappij geeft je energie en je krijgt als bestuurder een beter imago. Een goed imago als beginnend bestuurder is nooit verkeerd toch?

Je staat nooit zonder

Bij een hybride auto hoef jij je geen zorgen te maken over een lege accu. De accu van een hybride auto laadt namelijk op tijdens het rijden. Daarnaast is altijd nog de gewone verbrandingsmotor aanwezig. No stress dus zodra jij besluit om te kiezen voor een hybride auto!

Misschien is een hybride auto qua budget net wat te hoog gegrepen als eerste auto, maar mocht je in de toekomst toch overwegen om hybride te gaan rijden houd dan deze tips in het achterhoofd!

 

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu