Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp

5 tips om niet in slaap te vallen in de auto

Leestijd 2 minuten

Herken jij het? Na een lange werk- of schooldag nog naar huis moeten rijden. Onderweg slaat de vermoeidheid toe en merk je dat je ogen steeds zwaarder worden. Voor je het doorhebt zit je in een dagdroom waardoor je geen flauw idee hebt waar je bent. Het is lastig om wakker te blijven. Niet getreurd.. Met onze 5 tips blijf je scherp en alert op de weg. Wel zo veilig!

1. Koffie is niet verkeerd

Cafeïne is je vriend tijdens vermoeidheid! Een dubbele espresso of Red Bull kan ervoor zorgen dat je na een tijdje weer helemaal topfit bent. Let wel op als je lange afstanden moet rijden. Cafeïne geeft je slechts voor korte tijd een energieboost. Na een tijdje komt de dip vaak extra hard terug.

5 tips om niet in slaap te vallen in de auto

2. Eten werkt

Zorg dat je altijd iets te eten bij hebt. Even een snelle hap tussendoor houd je scherp. Autodrop of (voor de gezonde bestuurders) een banaantje zorgen voor nieuwe energie om die laatste kilometers moeiteloos af te maken. Kauwen helpt trouwens ook om wakker te blijven. De beweging houd je actief waardoor je minder snel gaat knikkebollen. Nog een manier om jezelf even wakker te schudden is om even de benen te strekken bij een tankstation. Trek bijvoorbeeld eens een sprintje over het parkeerterrein. Je hebt het misschien niet door, maar stilzitten is belastend voor je lichaam en kost veel energie. Blijf bewegen!

3. Varieer je muziek

Muziek is een lifesaver als je moe achter het stuur zit. Door alleen het geluid van de motor zou je al in slaap vallen. Zet daarom je favoriete playlist op en zing mee uit volle borst. Zet ook eens muziek op waar je nooit naar luistert. Hierdoor luister je toch anders naar de muziek. Om deze redenen ben jij trouwens de baas over de muziek in de auto!

5 tips om niet in slaap te vallen in de auto

4. Hou elkaar wakker

Het beste is natuurlijk als je iemand hebt om je wakker te houden! Rijdt daarom gezellig samen. Heb je ook gelijk de kans om eens bij te praten. Praten zorgt ervoor dat je alert blijft en niet zomaar in een dagdroom terechtkomt. Ook kun je andere dingen bedenken om het gezellig te houden in de auto. Denk hierbij aan een (praat)spelletje of ga een discussie aan. Wij kunnen je garanderen dat je dan niet in slaap valt. Let natuurlijk wel altijd op de weg!

5. Keep it cool

Warmte en vermoeidheid gaan erg slecht samen. Houdt het daarom ‘cool’ in de auto. Doe dit door de airco een standje hoger te zetten, of zet het raampje open. Koude lucht zorgt ervoor dat je wakker en alert blijft.

Wij hopen dat deze tips zullen helpen als je vermoeid achter het stuur zit. Vaak is ‘s nachts rijden ook erg vermoeiend. Lees daarom ook een onze tips over rijden in het donker. Als je lang moet rijden en moe wordt raden we aan om toch even te stoppen voor een powernap. Maar ach, met onze tips haal je makkelijk de laatste kilometers naar huis!

Fijne reis!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu
×