Geschreven door: Javier Cordromp

Geschreven door: Javier Cordromp - Contentschrijver

5 handige apps om je op weg te helpen

Leestijd 2 minuten

Wanneer je eindelijk je rijbewijs binnen hebt, sta je ongetwijfeld te popelen om de weg op te gaan en de vrijheid van het autorijden te proeven. Je kunt nu echt overal heen zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer, vrienden of je ouders. Deze vijf apps zullen jouw leven als beginnend bestuurder een stuk makkelijker én leuker maken.

1. Flitsmeister

Flitsmeister is ontzettend populair en een echte must-have voor als je de weg opgaat. Niet alleen omdat de app je vertelt waar de (mobiele) flitsers staan, maar ook omdat het veel andere handige functionaliteiten bevat. Flitsmeister geeft bijvoorbeeld aan dat het verkeer afremt, wanneer er een ongeval gebeurd is, dat een rijstrook dicht is of zelfs wanneer er een ambulance nadert. Ook zie je wat de snelheidslimiet is en kun je gemakkelijk en snel pechhulp inschakelen. Het leuke van deze app is dat je het gratis kunt gebruiken.

2. Google Maps

Google Maps is al standaard beschikbaar op Android smartphones en kan vanuit de App Store gratis gedownload worden door iPhone gebruikers. De app is een ideaal alternatief voor een standaard navigatie. Wellicht dat je eerste auto niet al te fancy wordt met een ingebouwde navigatie, dan is Google Maps zeker nice to have. Met realtime GPS-navigatie weet je zeker dat je op de goede weg bent. Daarnaast wordt er ook actuele verkeersinformatie aangeboden en kun je offline gebieden downloaden en opslaan. Vooral dat laatste is handig als je naar landen gaat waar je geen toegang hebt tot het internet.

3. Parkmobile

Je hebt je auto geparkeerd; nu nog zoeken naar de parkeermeter. Wanneer je de parkeermeter eindelijk gevonden hebt, moet je na het betalen weer terug naar je auto om het parkeerbonnetje onder je autoruit te leggen, zodat je geen boete krijgt. Wat een gedoe. Bespaar tijd met de Parkmobile app! Start en stop een parkeeractie in slechts een paar klikken. Ben je een beetje vergeetachtig? Dan is het ook mogelijk om een herinnering te ontvangen van je lopende parkeeractie of om een eindtijd in te plannen. Het bedrag wordt dan automatisch aan het einde van de maand van je rekening afgeschreven.

4. Find my car

Wanneer je net je rijbewijs hebt gehaald, ben je het misschien nog niet zo gewend om met de auto ergens naartoe te gaan. Het is allemaal nieuw en spannend, waardoor je  sneller vergeet waar je auto geparkeerd staat. Helemaal niet erg, want het kan de beste overkomen. Gelukkig is hier ook een app voor; Find My Car. Pin de locatie op de kaart in de app nadat je geparkeerd hebt en je bent nooit meer je geparkeerde auto kwijt.

5. Vehicle Dashboard Symbols

Het is niet gek als je niet meteen onthoudt waar elk lampje op je dashboard precies voor staat. Het overkomt zelfs ervaren bestuurders nog. Ook hier is een mooie app voor ontwikkeld, zodat je niet elke keer de handleiding door hoeft te bladeren om uit te zoeken waar dat ene lampje ook alweer voor stond. Vehicle Dashboard Symbols app geeft een duidelijke uitleg van alle symbolen op het dashboard van jouw auto.

Met de bovenstaande 5 apps bespaar je veel tijd en kun je voorbereid de weg op. Succes!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu