Geschreven door:

Javier CordrompJavier Cordromp

Top 3: handige tips bij het kiezen van de juiste rijschool

Leestijd 2 minuten

Een rijschool kiezen kan soms lastig zijn. Zeker wanneer je ontdekt dat er een zeer groot aantal rijscholen actief is bij jou in de buurt. Want welke rijschool past het best bij jou? En hoe kun je ze met elkaar vergelijken? Hopelijk helpen deze 3 tips je verder bij de keuze voor een rijschool.

1. De locatie van de Rijschool

Het is slim om voor een rijschool te kiezen die dicht bij jou in de buurt zit. Zo hoef je niet veel moeite te doen om een les te volgen en word je gewoon thuis opgehaald. Je kunt ook kiezen voor een rijschool die je ophaalt in de buurt van je werk of je school. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je wat afgelegen woont, maar in een stad studeert of werkt. Zo leer je sneller omgaan met de drukte van het verkeer en ben je eerder op de snelweg.

2. Het slagingspercentage van de leerlingen

Je kunt een rijschool het best beoordelen op basis van het slagingspercentage. Natuurlijk spelen er meer aantrekkelijke voordelen mee, maar het belangrijkst is dat je op snelle en veilige wijze slaagt. Is het percentage hoog? Dan betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat de rijschool goede, vakkundige instructeurs in dienst heeft.

3. De kosten van de rijschool

Op het gebied van kosten kunnen rijscholen veel van elkaar verschillen. Ook de manier waarop ze kosten weergeven, kan soms moeilijk vergelijken zijn. Sommigen hanteren een uurtarief, waar anderen een compleet pakket aanbieden. Doorgaans ben je met een pakket goedkoper uit, maar het is wel belangrijk om erop te lessen dat het aantal lessen aansluit op jouw niveau.

Meer weten over Nationale Rijschool?

Als grootste rijschool van Nederland is test1 een betrouwbare speler in de markt. Dankzij onze opgeleide vakdocenten hebben wij een hoog slagingspercentage. Inmiddels zijn er zelfs ruim 10.000 tevreden geslaagden. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.  

Binnenkort je rijbewijs halen? Bekijk onze gratis proefles, lespakketten, locaties en spoedcursus!

Geschreven door Javier Cordromp

Ik ben 23 jaar en heb een Bachelor in Ondernemerschap en Retail Management. Gedreven door leergierigheid en inspiratie ben ik begonnen als content writer. Sinds 2018 heb ik al diverse artikelen geschreven voor partijen waaronder Nationale Rijschool.

Javier Cordromp
Javier Cordromp

Hulp nodig bij je lespakket?

Hoeveel lessen heb je nodig?

© Copyright Nationale Rijschool
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.
Tarieven
Spoedcursus
Proefrijles
Locaties
Vacatures
carlinkcrossmenu

[variable_1] uit [variable_2] heeft zich zojuist ingeschreven voor een proefles.